06 August, 2020

Info titlu stanga

Scoala Gimnaziala nr. 37 Constanta
Adresa: Str. Arcului nr. 8, Constanta

Info titlu dreapta

Telefon: 0341427405
e-mail: sc37cta@yahoo.com

PARLEZ-VOUS GLOBAL

Proiecte naționale / internaționale

  • PARLEZ-VOUS GLOBAL

SĂ VORBIM GLOBAL DESPRE EDUCAȚIA PENTRU DEZVOLTARE, MIGRAȚIE ȘI CETĂȚENIA GLOBALĂ

    Este un proiect de educație pe tema cetățeniei globale, finanțat de Comisia Europeană și implementat de un consorțiu de ONG-uri internaționale. Proiectul are drept obiectiv introducerea în școli a educației globale, punând accent pe fenomenul migrației și pe multiculturalism, dar și introducerea unui element de noutate: utilizarea instrumentelor web 2.0.

   În România proiectul este coordonat de Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21 și se derulează în județele Buzău, Constanța și Prahova și în municipiul București, având ca partener Ministerul Educației și inspectoratele școlare ale județele respective și ISMB.

       În județul Constanța, proiectul se derulează cu sprijinul Universității ”Ovidius” și a debutat în data de 22 noiembrie 2013, cu formarea unui grup de 24 de cadre didactice din 3 școli pilot: Liceul Teoretic ”Ovidius”, Școala Gimnazială Nr. 37 și Școala Gimnazială Nr. 29 ”Mihai Viteazul”.

       Fiecare cadru didactic va dezvolta și va testa împreună cu elevii, lecții privind aspectele migrației și ale cetățeniei globale în cadrul orelor dedicate disciplinelor pe care le predau. Lecțiile realizate, materialele elaborate si noile cunoștințe acumulate vor fi împărtășite pe o platformă internațională, care va reprezenta principalul spațiu de schimb între școlile din Europa și din Africa. În plus, cadrele didactice vor participa la vizite de lucru în celelalte județe din țară, dar și în celelalte țări europene și în țările africane.

         Proiectul le va oferi atât cadrelor didactice, cât si tinerilor șansa de a afla mai multe despre realitatea din Africa Sub-Sahariană, de a împărtăși din experința lor și de a învăța de la colegii din celelalte țări europene si africane, de a lucra în colaborare cu profesori si elevi din alte scoli din Europa si de a crea lecții si modele de bună practică care să poată fi utilizate si de alte cadre didactice interesate de educația globală